Sve više ponuda na Dobošu

Nekretnine oduzete zbog neisplaćenih kredita i lizinga, ali i neplaćanja komunalija ili drugih dugovanja, mogu se kupiti po veoma povoljnim cenama.

Na portalu „Doboš“ već petu godinu nalazi se hiljade automobila, kuća, stanova, njiva, poslovnih prostora, nameštaja, aprata, pa i domaćih životinja, koje su banke, izvršitelji, ali i sudovi, dali na javnu prodaju. Neke nekretnine prodaju se više puta, a neke odmah nađu kupca.

Kako je praksa pokazala, onaj ko ima novca može dobro da pazari jer banke nude komforne stanove, kuće i njive za male pare. Ipak, kuće i stanovi koje su banke oduzele vlasnicima jer su prestali da plaćaju rate za stambeni kredit prodaju se u proseku godinu dana ali i duže. Međutim, nekretnine na dobrim lokacijama u Beogradu, Nišu ili Novom Sadu, brzo nađu kupca, ponekad i za mesec dana.

Hipoteke su aktivirane širom Srbije pa se tako prodaju hladnjače, restorani, mlekare, silosi, njive, proizvodne linije i mašine. Tako Eurobanka AD Beograd, na osnovu odluke Osnovnog suda u Staroj Pazovi, sudska jedinica u Inđiji, za poslovni prostor od 26 kvadrata u Inđiji, traži 7.689 evra. Za njivu 1. klase i stambenu zgradu u Sremskoj Mitrovici, Procredit banka potražuje 32.058 evra. Njiva ima jedan ar i 51 kvadrat, a stambena zgrada 54 kvadratna metra i pomoćni objekat na 39 kvadrata.

AIK banka prodaje, za 415.616 evra, mlin sa silosima, skladištem brašna, pekarom, propratnim objektima i pokretnim stvarima u Melencima i to na osnovu odluke Osnovnog suda u Zrenjaninu. Ima 12 zgrada, zemljište uz njih, trafostanica, radionice, kanal za pranje kola…. Za njivu prve klase i porodični kuću u Silbašu, na osnovu sudske odluke po Zakonu o izvršenju i obezbeđenju, Procredit banka traži 3.601 evro. Raiffeisen banka, na osnovu Zakona o izvršenju i obezbeđivanju, prodaje u Novom Sadu, na potezu Ratno ostrvo, građevinsko zemljište površine četiri hektara, 71 ar i 60 kvadratnih metara za 600.000 evra.

Za njive u Baču, Erste banka, na osnovu zaključka o prvoj javnoj prodaji, traži 14.817 evra. Njiva 4. klase ima 89 ari i 83 kvadrata, a njiva 5. klase 87 ari i 52 kvadrata. Unicredit banka za zemljište u Pećincima traži 2.050 evra. Njiva je 3. klase i ima 60 ari i 76 kvadrata.

Među najsvežijim ponudama je i porodična stambena zgrada s pomoćnim objektima i zemljištem u Kaću za 43.577 evra. Jemstvo za tu nekretninu je 14.525 evra. Procenjena vrednost nepokretnosti iznosi 17.431.056,50 dinara, a na javnom nadmetanju početna cena je 30 odsto procenjene vrednosti i iznosi 5.229.316,95 dinara.

Automobil „renault fluence authentique” iz 2011. godine prodaje se za 7.200 evra. Kako se navodi, vozilo je u dobrom stanju, jedino je akumulator neispravan i postoje manja oštećenja na boji automobila.


Izvor: portal gdeinvestirati.com(17.08.2015.)

Nema komentara