Šta je sve na dobošu?

doboš je jedinstvena online baza podataka putem koje građani mogu kupiti nekretnine, vozila i druge predmete učešćem na javnim prodajama koje se sprovode u sudskom i upravnom postupku, ali i neposrednom pogodbom sa pravnim licima koja oglašavaju takvu prodaju.

doboš je i jedino mesto u Srbiji na kome građani mogu pronaći najkompletniju ponudu predmeta koji su vraćeni sa lizinga i koje prodaju lizing kompanije.

Konačno, posetioci doboša će biti u prilici da pronađu predmete koje sudovi, upravni organi Republike Srbije i privredna društva javno oglašavaju za prodaju, poput nekretnina, rashodovanih vozila, opreme, nameštaja, akcija i udela privrednih društava ili drugih predmeta.

Na dobošu se nalaze stvari koje su predmet prodaje u okviru sledećih postupaka:

1. Izvršni postupak koji sprovodi sud

2. Stečajni postupak koji sprovodi stečajni upravnik

3. Postupak prodaje društvenog i državnog kapitala i imovine subjekata privatizacije

4. Upravni postupak u okviru koga prodaju stvari sprovode nadležni poreski organi

5. Upravni postupak u okviru koga prodaju stvari sprovode nadležni carinski organi

6. Neposredna pogodba kao poseban metod prodaje

7. Postupak prodaje stvari vraćenih sa lizinga

Navedeni postupci omogućavaju građanima da nekretnine, vozila, kao i ostale stvari vrlo često mogu kupiti po cenama koje su povoljnije od onih na redovnom tržištu.

Pri tome, postupci prodaje, odnosno zakoni na osnovu kojih se prodaja sprovodi predstavljaju garanciju kupcima da njihovo pravo svojine neće biti osporeno od strane trećih lica, kao i da neće kupiti predmet na kojem treća lica imaju neka prava.

Budući da je ovakav način kupovine i dalje velika nepoznanica za veliki deo stanovništva, doboš će svojim posetiocima, pored sveobuhvatne ponude oglasa, pružiti i niz edukativnih sadržaja. U tom smislu uređivačka politika doboša je da se kroz bliža objašnjenja samih postupaka prodaje kod građana razvije svest o brojnim prednostima i uštedama koje sa sobom nosi kupovina predmeta u postupcima javne prodaje, kao i predmeta vraćenih sa lizinga.
 

Komentari:

 1. kako mogu kupit stan povoljno dali ima uopste povoljnost

 2. Jelena Zivic 16.04.2012. 00:59

  Kako mogu predati oglas za prodaju svog stana? zivic.j@gmail.com Hvala

 3. Jasmina Radović 06.02.2012. 10:41

  Interesuje me automobil koji je oduzet zbog neplacenih rata -lizing prodaje Dachia Sandera Stepway

 4. srbija tattoo 08.12.2011. 02:31

  zanima me da li na ovaj nacin mogu kupiti opremu za tetoviranje,masinice,igle,boje itd.znam da se oduzima na carini ali ne znam kako i kome se obratiti za kupovinu iste na ovaj nacin. pozdrav boki

 5. Da li su sve poljoprivredne masine sto su vracene sa lizinga na vasem spisku ovde? Mene konkretno interesuje da li imate nekih tanjiraca?

 6. gotovuša zlatko 12.05.2011. 21:46

  menjao bih kuću za neku manju , moja kuća je oko 100m2 sa tri stana tri kupatila , poseban ulaz , struja voda. moze zamena do 40m2 u okolini zemuna može i stan.

 7. dao bih svoje vozilo uz odredjenu doplatu za vozilo sa lizinga. Da li je to moguce???

 8. Administrator 08.02.2011. 17:05

  @Mare: Hvala na komentaru. Tim poratala doboš svakodnevno ulaže velike napore da ponuda na sajtu bude što ažurnija. Međutim, ažurnost ponude na našem sajtu zavisi od ažurnosti prodajnih službi banaka i lizing kompanije, koje nam prosleđuju promene u ponudama. U svakom slučaju, primite naše izvinjenje ukoliko ste naišli na neažuran oglas. Trudićemo se da se slične situacije ne ponove. Budite slobodni da nam i u budućnosti šaljete sugestije i ukazujete na eventualne propuste. Takođe, bili bismo neizmerno zahvalni da nas uputite i na predmet za koji su Vam rekli da je odavno prodat, kako bismo ga odmah uklonili sa portala.

 9. interesi je me da li postoji garancija da i na lizing vozila ne vracju kolometrazu?i interesuje me da li ima ljudi koji su kupili na ovaj nacin i koliko su zadovoljni? i primetio sam da su prisutne samo intesa,raiffaisen i nbg banka,da li ima jos nekih bnaka koja daju lising?

 10. Administrator 28.11.2010. 19:01

  @Dušan: Možete u svakom trenutku pozvati na broj telefona koji se nalazi uz Vama interesatne oglase ili ukoliko broj telefona nije ostavljen, uvek možete kontaktirati prodavca putem neke od kontakt formi koji se nalaze sa leve strane uz svaki oglas (Kontaktiraj prodavca i Pošalji ponudu).

 11. Administrator 28.11.2010. 18:58

  @Tijana: Lizing kompanije, u čijem su vlasništvu predmeti vraćeni sa lizinga, ne organizuju posebne licitacije, određenog dana. Predmet koji Vam odgovara možete kupiti svakog dana u direktnom kontaktu sa prodajnim osobljem lizing kompanije. Kontakt možete uspostaviti preko doboša, opcija "Kontaktiraj prodavca" sa leve strane oglasa ili telefonom, ukoliko postoji isti u opisu predmeta.

 12. Tijana Golic 28.11.2010. 17:57

  Interesuje me kada ce se odrzati javna prodaja uredjaja oduzetih sa lizinga i gde. Hvala!

 13. tesic dusan 28.11.2010. 16:55

  Interesuje me traktor Landini i ostale poljoprivredne mehanizacije, koga mogu da kontaktiram u vezi cene i dogovora i razgledanja mehanizacije !

 14. ovo sto se tice nekretnina moze i da se nadje nesto povoljno a za automobile je cista glupost posto isto kostaju kao i na bilo kojoj auto pijaci,da li vi mislite da ce neko da da 7700 evra za opel korsu koja je ostecena ,kada je nova iz salona,da iz salona 8990 evra,think about it!

 15. Administrator 22.11.2010. 16:48

  @Dusan: Oglašene cene su jedine zvanične cene vozila. Međutim, veoma često same lizing kuće javljaju portalu doboš o korekcijama cena naniže, što svakodnevno možete pratiti na našoj naslovnoj stranici. Osim toga, sudeći po iskustvima naših pojedinih korisnika, u toku pregovora sa lizing kućama, dešava se da one izađu našim korisnicima u susret sa nižom cenom.

 16. da li su cene fiksne ili je moguć dogovor?

 17. Administrator 05.10.2010. 11:41

  @Ljuba: Lizing kompanije, u čijem su vlasništvu vozila vraćena sa lizinga, ne organizuju posebne licitacije, određenog dana. Vozilo koje Vam odgovara možete kupiti svakog dana u direktnom kontaktu sa prodajnim osobljem lizing kompanije. Kontakt možete uspostaviti preko doboša, opcija "Kontaktiraj prodavca" sa leve strane oglasa ili telefonom, ukoliko postoji isti u opisu vozila.